Letný tábor v Číne 2024

V júli 2024 (predbežne v dátumoch 27. júla až 10. augusta 2024) plánujeme dvojtýždňový letný tábor Konfuciovho inštitútu v Číne: v Pekingu (2 dni), Qingdao (10 dní) a Šanghaji (2 dni). Tábor začína v Pekingu a končí v Šanghaji, podrobnejší program nájdete TU. Počas dvoch týždňov v Číne bude letný tábor zahŕňať 10 intenzívnych kurzov hovorenej čínštiny. Okrem toho sú naplánované návštevy malebných miest ako sú Veľký čínsky múr a Zakázané mesto v Pekingu, hora Laoshan, podmorský svet, scénická oblasť Zhanqiao, Badaguan a Námestie štvrtého mája v Čching-tao, Chrám mestského boha, Nanjing Road, Bund, Orientálna perlová veža – televízna veža v Šanghaji a vodné mesto Zhujiajiao v Šanghaji. Účastníci letného tábora:

a. musia mať štátnu príslušnosť SR alebo EÚ, vek od 18 do 30 rokov do 30. júna 2024 a pri registrácii musia predložiť fotokópiu strany s osobnou fotografiou z cestovného pasu.
b. sa musia prihlásiť na a absolvovať 4-týždňový intenzívny kurz čínskeho jazyka HSK1 (v dĺžke 32 vyučovacích hodín) od 11. marca do 5. apríla 2024 a následne – 7.4.2024 musia absolvovať skúšku organizovanú Konfuciovým inštitútom. Kurz sa bude konať prezenčne každý deň od pondelka do štvrtka od 16:30 do 18:00 v určených učebniach Konfuciovho inštitútu Univerzity Komenského, v priestore Filozofickej fakulty UK (v období veľkonočných sviatkov bude kurz prebiehať online). Celkové náklady na školné a poplatky za skúšku sú 100 eur, tieto poplatky je potrebné uhradiť online na účet Konfuciovho inštitútu do 10. marca 2024.
c. si sami hradia spiatočnú medzinárodnú letenku z Viedne do Pekingu a zo Šanghaja do Viedne, ako aj výdavky spojené s vízami.
d. majú počas pobytu v Číne náklady na štúdium, cestovanie, ubytovanie, dopravu, raňajky a večere hradené spolupracujúcou čínskou partnerskou univerzitou.

PRIHLÁŠKA NA LETNÝ TÁBOR 2024, INTENZÍVNY KURZ ČINSKEHO JAZYKA A SKÚŠKU