Praktický kurz varenia predstaví osem hlavných čínskych kulinárskych tradícií

Od marca do júna (4 mesiace) a od septembra do decembra (3 mesiace) roku 2024 plánujeme zorganizovať 15 stretnutí čínskych zážitkových kulinárskych podujatí. Kurz vedú čínski lektori s prekladom do slovenského jazyka. Kurz poskytne návody na prípravu rôznych tradičných čínskych jedál. Kurz je určený pre všetkých, ktorí majú radi čínsku kuchyňu, bez ohľadu na vek. Účastníci kurzu získajú vysvetlenia a praktické návody na prípravu 15 tradičných čínskych jedál, medzi ktoré patria napríklad Mapo Tofu, kuracie Kung Pao, krevety Longjing, miešaná zelenina Li Hongzhang, bravčové kúsky po domácky, cesnakové rezance s krevetami a rôzne plnené knedličky.

Účastníci môžu pripravené jedlá ochutnať na mieste alebo si ich odniesť. Záujemci sa môžu zúčastniť na viacerých podujatiach v rámci kurzu alebo si vybrať iba konkrétne dátumy/jedlá, o ktoré majú záujem a nemusia tak absolvovať celý kurz. Účastnícky poplatok na jedno podujatie vrátane surovín na prípravu jedál je 30 EUR. Každý prihlásený záujemca si môže na podujatie priviesť jednu ďalšiu osobu zdarma – cena 30 eur platí teda pre 2 osoby. Poplatok za kurz je potrebné uhradiť online na určený účet Konfuciovho inštitútu do dátumu uzávierky prihlášok a do informácie pre príjemcu je potrebné uviesť meno účastníka.
Miesto výučby: čínska reštaurácia Garden, Seberíniho 1, Bratislava – Ružinov
Prihláška TU

Rozvrh a jedálny lístok marec – jún 2024 (dvakrát mesačne, piatky 16:00-18:00) – všetky jedlá (okrem 29.3.) sa podávajú s ryžou:

15. marca 2024: Sečuánska kuchyňa: kuracie Kung Pao, Mapo Tofu s ryžou (Liu Shan)

5. apríla 2024: Ču-čchüan (Čchüan-čchüan) Plnené knedličky Jiaozi – 3 druhy plnky: 1. biele huby, bravčové mäso a kapusta, 2. zeler, mrkva a hovädzie mäso, 3. huby šitake, bravčové mäso, krevety (Wang Shuhuai, Ling Wei)

12. apríla 2024: Kuchyňa Jiangsu-Zhejiang: „Levia hlava“ Huaiyang – dusená guľa z bravčového mäsa v sladkokyslej omáčke, krevety Longjing s ryžou so zeleným čajom Longjing (Zhou Tao)

3. máj 2024: Kuchyňa Anhui: Li Hongzhangova miešaná zelenina, sušené bambusové výhonky s bravčovým mäsom a ryžou (Shi Chaofan)

10. máj 2024: Fujianská kuchyňa: Kuracie „snehové vločky“, biele krevety Tai Chi s ryžou (Pan Ruoxin)

24. máj 2024: Šan-tungská kuchyňa: rýchlo pražené hovädzie rebierka s jarnou cibuľkou, pražené tofu na panvici s ryžou (Guo Yajing)

7. júna 2024: Hunanská kuchyňa: Pražené bravčové mäso na domáci spôsob, kuracie mäso Dong’an s ryžou (Liu Dan)

21. jún 2024: Kuchyňa Guangdong: Hovädzia sviečková v ustricovej omáčke, cesnakové rezance s krevetami a ryžou (Zhu Guolong, Ling Wei)

Rozvrh a jedálny lístok september – december 2024 (spolu 7 stretnutí, piatky 16:00-18:00):

27. septembra 2024: Sichuanská kuchyňa: kuracie Kung Pao, Mapo Tofu (Liu Shan)

11. október 2024: Kuchyňa Jiangsu-Zhejiang: „Levia hlava“ Huaiyang – dusená guľa z bravčového mäsa v sladkokyslej omáčke, krevety Longjing s ryžou so zeleným čajom Longjing (Zhou Tao)

25. október 2024: Kuchyňa Anhui: Li Hongzhangova miešaná zelenina, sušené bambusové výhonky s bravčovým mäsom a ryžou (Shi Chaofan)

8. novembra 2024: Čchüan Čchüan (Čchüan Čchüan), 1: Fujianská kuchyňa: Kuracie „snehové vločky“, biele krevety Tai Chi (Pan Ruoxin)

22. novembra 2024: Čchüan-čchüan, zeleninový šalát, Čchüan-čchüan (Čchüan-čchüan) Šan-tungská kuchyňa: rýchlo pražené hovädzie rebierka s jarnou cibuľkou, pražené tofu na panvici (Guo Yajing)

6. decembra 2024: Hunanská kuchyňa: Pražené bravčové mäso na domáci spôsob, kuracie mäso Dong’an (Liu Dan)

20. decembra 2024: Ču-čchuan: Kuchyňa Guangdong: Hovädzia sviečková v ustricovej omáčke, cesnakové rezance s krevetami (Zhu Guolong, Ling Wei)