Letný tábor v Číne 2020

Registrácia na letný tábor Konfuciovho inštitútu v Číne 2020

Uzávierka registrácie: 15. mája 2020

Účastníci letného tábora KI v Číne z rokov 2017 – 2019 sa môžu na letný tábor KI 2020 prihlásiť, ale budú evidovaní ako náhradníci, t.j. zúčastnia sa iba v prípade, ak niekto z prihlásených účastníkov nebude môcť na letný tábor nastúpiť alebo ak si účasť hradia sami (1 200 eur) . Tento rok organizujeme dva tábory – letný tábor tradičnej čínskej kultúry a letný tábor čínskych bojových umení – oba tábory prebiehajú v rovnakom termíne 18. – 30. júla 2020 – program oboch táborov si môžete pozrieť a stiahnuť TU.

Účastníci si kupujú letenky do/z ČĽR sami, dňa 18. júla bude pre nich zorganizovaný transport z letiska (Peking) do hotela a dňa 31. júla z hotela na letisko (Šanghaj). V iné dni si účastníci organizujú a hradia transport z letiska/na letisko sami.  

Na to, aby Vám bol zaslaný pozývací list zo Šanghajskej univerzity pre medzinárodný obchod a ekonómiu (SUIBE) a k žiadosti o víza budete potrebovať spiatočnú letenku do/z ČĽR. Kópiu letenky, resp. potvrdenie o zakúpení letenky je potrebné predložiť KI najneskôr do 31. mája 2020.

Účastníci si sami hradia spiatočnú letenku do/z ČĽR, cestovné poistenie, poplatok za žiadosť o vízum a kurz čínskeho jazyka. Počas letného tábora bude účastníkom poskytnuté ubytovanie, lokálna preprava, a polpenzia (raňajky + obed, resp. večera) – tieto výdavky hradí Čínska strana.


Kurz čínskeho jazyka, ktorý treba absolvovať pred cestou, bude prebiehať od 18. mája do 29. júna, raz za týždeň (v celkovom trvaní 30 hodín). Bude zameraný predovšetkým na hovorovú čínštinu, cestovanie a kultúru; vyučovanie bude viesť skúsený lektor/lektorka z Číny. Poplatok za jazykový kurz je 90 EUR pre študentov Konfuciovho inštitútu a 120 EUR pre verejnosť.   

Letného tábora KI v Číne sa môžu zúčastniť osoby vo veku od 15 do 60 rokov (vrátane). Účastníci mladší ako 18 rokov musia byť sprevádzaní dospelým rodinným príslušníkom – účastníkom, na ktorého sa vzťahujú všetky podmienky letného tábora. Účastníci nad 50 rokov predložia pri registrácii potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od lekára.

Na tábor sa môžete prihlásiť vyplnením a odoslaním prihlášky TU.
Na vyplnenie prihlášky budete potrebovať cestovný pas.

Vzhľadom na situáciu v Číne je možné, že tábor bude v inom termíne, resp. že sa tento rok neuskutoční.