Od marca do júna (4 mesiace) roku 2024 plánujeme zorganizovať 8 stretnutí čínskych zážitkových kulinárskych podujatí. Kurz vedú čínski lektori s prekladom do slovenského jazyka. Kurz poskytne návody na prípravu rôznych tradičných čínskych jedál. Kurz je určený pre všetkých, ktorí majú radi čínsku kuchyňu, bez ohľadu na vek. Účastníci kurzu získajú vysvetlenia a praktické návody na prípravu 8 tradičných čínskych jedál, medzi ktoré patria napríklad Mapo Tofu, kuracie Kung Pao, krevety Longjing, miešaná zelenina Li Hongzhang, bravčové kúsky po domácky, cesnakové rezance s krevetami a rôzne plnené knedličky.
Účastníci môžu pripravené jedlá ochutnať na mieste alebo si ich odniesť. Záujemci sa môžu zúčastniť na viacerých podujatiach v rámci kurzu alebo si vybrať iba konkrétne dátumy/jedlá, o ktoré majú záujem a nemusia tak absolvovať celý kurz. Účastnícky poplatok na jedno podujatie vrátane surovín na prípravu jedál je 30 EUR. Každý prihlásený záujemca si môže na podujatie priviesť jednu ďalšiu osobu zdarma – cena 30 eur platí teda pre 2 osoby. Poplatok za kurz je potrebné uhradiť online na určený účet Konfuciovho inštitútu do dátumu uzávierky prihlášok a do informácie pre príjemcu je potrebné uviesť meno účastníka.
Miesto výučby: čínska reštaurácia Garden, Seberíniho 1, Bratislava – Ružinov
Prihláška TU
Rozvrh a jedálny lístok marec – jún 2024 (dvakrát mesačne, piatky 16:00-18:00) – všetky jedlá (okrem 29.3.) sa podávajú s ryžou:
15. marca 2024: Sečuánska kuchyňa: kuracie Kung Pao, Mapo Tofu s ryžou (Liu Shan)
5. apríla 2024: Ču-čchüan (Čchüan-čchüan) Plnené knedličky Jiaozi – 3 druhy plnky: 1. biele huby, bravčové mäso a kapusta, 2. zeler, mrkva a hovädzie mäso, 3. huby šitake, bravčové mäso, krevety (Wang Shuhuai, Ling Wei)
3. máj 2024: Kuchyňa Anhui: Li Hongzhangova miešaná zelenina, dusené gaštany s hubami shiitake (Shi Chaofan)